Potten en Bakken

Ze zijn er in verschillende grondstoffen.

De Terracottapotten zijn UV-bestendig, poreus en hebben een gat onderaan.

De potten voorzien van een speciale witte laag, komt er door de natuurlijke beweging van het zout.  Ook de mix van verschillende soorten klei en de plaats van de potten in de oven tijdens het bakken dragen hiertoe bij.

Fiberstone is een mengeling van kunsthars en natuurlijke producten op een net van glasvezel.  Onder normale omstandigheden is fiberstone vorstbestendig. Zorg er dus voor dat het water niet in de pot kan blijven staan.  Het is ook aangeraden om tijdens periodes van strenge vorst de pot op voetjes te plaatsen.  Fiberstone kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Polystone is een mix van kunsthars, natuurlijke stenen en zand.  Door het gebruik van glasvezel wordt de duurzaamheid van dit product verhoogd.  Dit product is onder normale omstandigheden vorstvrij.  Zorg er dus voor dat het water niet in de pot kan blijven staan.  Het is ook aangeraden om tijdens periodes van strenge vorst de pot op voetjes te plaatsen.

Polystone kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.  Polystone is UV-bestendig.  Bij buitengebruik, is het aangeraden een gat in de bodem van de pot te maken.

Fibre clay is een mengeling van klei en natuurlijke producten die aangebracht wordt op een net van glasvezel.  Dit product is UV-bestendig en vorstvrij onder normale omstandigheden.

Tunis: Het ambachtelijk aardewerk vindt zijn oorsprong voornamelijk in Tunesië.  De specifieke klei-eigenschappen, het cultureel erfgoed en het vakmanschap zitten als het ware ingebakken in het Tunesisch aardewerk, met als resultaat een duurzaam en vorstbestendig product, geschikt voor binnen en buiten.Het wordt gebakken op 950°C op een artisanale wijze.  Dit geeft die bijzondere bleke kleur, een goede doorlaatbaarheid en z’n unieke charme.

Geglazuurd: Geglazuurde keramiek bestaat uit een mix van natuurlijke klei met glazuur op het oppervlak (95% klei en 5%glazuur).  Het product wordt gebakken op 1250°C.

Omdat deze potten handmatig vervaardigd zijn, zijn kleine variaties in het glazuur en kleine oneffenheden mogelijk.

Dit product is vorstbestendig onder normale omstandigheden.  Zorg er dus voor dat het water niet in de pot kan blijven staan.  Het is ook aangeraden om tijdens periodes van strenge vorst de pot op voetjes te plaatsen.